Calculeaza cea mai ieftina asigurare auto

Calculator Asigurare RCA
  Calculeaza pretul unei asigurari auto

VALIDEAZA
DATELE
Date asigurat
Date autoturism

Asigurarile auto sunt printre cele mai importante tipuri de asigurari pe care o persoana responsabila trebuie sa le inchie. Ca soferi, aveti un grad foarte mare de responsabilitate, atat in ceea ce priveste siguranta dumneavoastra si a pasagerilor pe care ii transportati, cat si fata de cea a celorlalti soferi din trafic si a pietonilor. Un accident sau o coliziune cu un alt autoturism poate provoca daune materiale substantiale si, mai important, ranirea persoanelor implicate. Avand aceste lucruri in vedere, este usor de inteles de ce asigurarile auto au o importanta semnificativa.

Cele doua tipuri de asigurari auto pe care orice sofer trebuie sa le aiba sunt RCA-ul (Raspundere Civila Auto) si asigurarea CASCO. Asigurarea RCA este menita, in primul rand, sa ofere protectie financiara partilor terte implicate intr-un accident.

Pentru protejarea propriei masini, sunteti nevoiti sa incheiati o asigurare CASCO. Masina este un bun foarte valoros pentru toate persoanele, atat din punct de vedere material, cat si al utilitatii pe care o are. Pentru a va da seama de importanta acestui tip de asigurare, ganditi-va la multitudinea riscurilor la care este expus zilnic autoturismul dumneavoastra: accidente, avarii provocate de catre un alt sofer in parcare, acte de vandalism, furt, intemperii naturale, etc. Asigurarea CASCO este facultativa, dar asta nu inseamna ca este mai putin importanta decat RCA-ul.

In conditiile economice in care traim in prezent, importanta asigurarilor este cu atat mai mare. Este foarte important sa protejam bunurile pe care le detinem, deoarece inlocuirea lor nu este intotddeauna posibila. Avarierea masinii si vatamarea unei persoane sunt incidente care ridica o serie de costuri foarte mari, care este posibil sa ne depaseasca posibilitatile. O asigurare auto va scoate din impas si va ajuta sa depasiti momentul cu o mai mare usurinta.