Modificare si returnare

Dreptul de modificare:

Politele de asigurare R.C.A. se emit in tocmai cu datele introduse in timpul procesului de comanda! Va rugam sa verificati exactitatea acestora inainte de a finaliza comanda! Solicitantul/Asiguratul este direct raspunzator de corectitudinea acestora! Orice cererea de modificare se inainteaza direct asiguratorului in cauza, societatea noastra neavand drept de modificare, dupa ce aceasta a fost emisa.

Facultativ, acolo  unde se poate, ne putem ocupa de aceasta procedura in locul dumnevoastra insa doar in baza documentelor justificative (carte/talon/buletin) insotite de o cerere de modificare transmisa pe mail sau fax iar timpul de raspuns al asiguratorului poate varia pana la 14 zile, neavand nici o influenta in aceasta privinta!

Costul curierului pentru retrimiterea politele intocmite gresit, din omisiunea solicitantului/asiguratului, este suportat de catre acesta sau daca se poate/doreste, polita R.C.A. poate fi ridicata oricand din sediile noastre (gratuit).


Dreptul de retur sau retragere:

Prin exceptia aratata de art. 16 din OUG nr. 34/2014, privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionisti, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, politele de asigurare de raspundere civila auto obligatorie NU pot fi anulate  dupa emitere iar prima de asigurare NU poate fi returnata si nu sunt necesare prevederile speciale privind garantia si service-ul aplicat asupra produsului/serviciului:
" Art. 16 -    Exceptari de la dreptul de retragere - Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevazut la art. 9-15 in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale urmatoarele:
.....
  c) furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar.”

 

Restituirea sumei achitate pentru polita de asigurare R.C.A. se poate face doar in cazul instrainarii autovehiculului sau in cazul radierii acestuia, situatii in care orice asigurare isi pierde automat valabilitatea!

Cererea de restituire se inainteaza direct asiguratorului in cauza.

Calculeaza R.C.A.